Lia's Website

Welkom Info Contact Foto's Links

Even voorstellen...

Mijn naam is Lia Hermans. (Lia = afkorting van Nathalia). Geboren en wonende in Reet.
Gehuwd, 1 man, 2 kinderen, 1 schoonzoon en 2 kleinkinderen.

Hoe het begon...

Tekenen, schilderen en werken met pastels...  Jaren geleden waren dit mijn favoriete hobby's.   Het werd ons thuis met de paplepel ingegeven.  Moeder tekende en schilderde en stak ook mijn zus en mij aan.  Maar dan kwam het werk, de echtgenoot en de kinderen en langzaam maar zeker verdween de hobby naar de achtergrond.  De "goesting" bleef wel aanwezig en toen ik meer tijd kreeg, kwam de drang weer naar boven.  Toch bleef het bij goede voornemens tot ...

Ik (samen met vriendin Christel) op een tuinbeurs een demonstratie van "One Stroke Painting" zag.  Christel was enthousiast en ik zag dat ook wel zitten en dus besloten we om les te gaan volgen.  Na veel oefenen en uitproberen kwamen de resultaten en werd het een "uit de hand gelopen" hobby waar we, ook nu nog, veel plezier aan beleven.
Als "Chridanli" gingen Christel, Danny (die ik leerde kennen via Christel) en ik voor de eerste keer met onze "producten" naar een tuinbeurs.  Het was een doorslaand succes!  Er was zo veel interesse om dit ook eens te proberen dat we besloten om zelf les te gaan geven.  Christel en ik trokken naar Italië om daar een cursus voor lesgeefster (One Stroke Certified Instructor) te gaan volgen.  Na 5 dagen van intens schilder-, huiswerk en examens en na maanden wachten kwam het verlossende bericht.  We waren geslaagd!  Vanaf dan zijn we gestart met de hobbyclub "One Stroke Painting".  Nu geef ik workshops en één keer per maand les op vrijdagnamiddag, zaterdagvoormiddag en maandagnamiddag. (Info op www.onestrokebelgium.be).

Maar hoe langer ik schilderde hoe meer ik terug zin kreeg om ook mijn oude "liefdes" weer op te pakken.
In augustus 2011 stak er tussen de reclameblaadjes een klein papiertje met daarop de aankondiging van een opendeurdag in het kunst- en hobbyatelier van VZW Schavaebou in Rumst.  Ik ging toch maar eens kijken.  Een gesprekje met een cursiste en de lesgeefster en ik was verkocht.  Dit was het...
Een jaar later: Ik had onvoorstelbaar veel geleerd maar toch knaagde er nog iets...
Ik had nog nooit met olieverf geschilderd en dat wou ik toch ook wel eens proberen. Maar om daar nu zo maar mee te beginnen?  Want wat heb je nodig?   Wat koop je best wel/niet?   Hoe begin je aan een olieverfschilderij?   En nog zo veel andere vragen...   Diny, onze lesgeefster in Rumst, zou ze zeker met liefde beantwoorden maar je bent er niet alleen en ook de andere cursisten hebben haar aandacht nodig.
Maar zie...   Plotseling lag er bij Lucas Creativ een flyer met de melding dat er een cursus olieverf voor beginners van start ging.  Telepatie?  Misschien...  Die kans mocht ik echt niet laten liggen.  Dus heb ik me (samen met mijn zus) ingeschreven.
De lessen worden gegeven door Jef Rysheuvels en de eerste en tweede reeks zijn ondertussen al achter de rug.  Heb er zeer veel van geleerd.   En, het was altijd even plezant!  Spijtig genoeg moet ik voor de volgende reeksen verstek laten gaan wegens "andere verplichtingen".

Hoe het nu is...

Het schilderen met de "One Stroke techniek" doe ik thuis en in de hobbyclub op de maandelijkse bijeenkomsten.
Mijn andere "liefdes", pastel, acryl en olieverf, beoefen ik in het kunst- en hobbyatelier onder leiding van een begaafde lesgeefster (Diny).
Al deze verschillende stromingen zijn voor mij perfect combineerbaar en ze zijn vooral plezierig en ontspannend!

Toch is dit niet het enige wat ik doe.  Ik ben ook:

  • Een fervente lezer (alle mogelijke genres).
  • Werk reeds enige jaren aan mijn stamboom.(winterhobby)
  • Kweek samen met mijn man Fuchsia's (momenteel +/- 300 stuks - zomerhobby).
  • Maak zelf mijn website(s).  (Met af en toe wat hulp van mijn "IT" zoon.)
  • Hou van reizen,
  • En van fotograferen.  Dit laatste leverde mij zelfs de bijnaam "paparazzi" op.
    Alle foto's die je hier vindt zijn dus allemaal van mijn hand.  Wil jij een foto gebruiken?  Dat kan, maar niet zonder toestemming.
  • Me bezig houden met mijn man, de kleinkinderen en het huishouden vult de rest van mijn tijd.

Ben in alles en nog wat geïnteresseerd, maar heb je mij nodig?...  maak dan best een afspraak.Terug naar het begin van deze pagina.